What I do understand is the ball

0

“I do not understand business, I don’t understand transfer fees, the market – what I do understand is the ball, and that is thanks to all these trainers and players to have passed through Madrid. With each I gave them my eyes and ears. I was a sponge,” Del Bosque said.

Del Bosque delimitează clar la ce se pricepe şi la ce nu se pricepe. Şi dacă e să ne aducem aminte de perioada Madrid, când Perez i-a făcut lotul, vedem că are dreptate. Se pricepe doar la minge. Dar ce bine se pricepe!

Altfel, uitându-mă peste ceea ce s-a întâmplat în această perioadă de transferuri, îmi pare că nici eu nu (mai) înţeleg ce e ăla business în fotbal, ce e aia “sumă de transfer”, etc.

Văd un Zenit spărgând 80 de milioane de euro în câteva minute pe 2 jucători (buni, nimic de zis) ofensivi, în ideea (probabil) de a intra în sferturile UCL. Dar ce ne facem cu Malafeev (zis şi “meciul şi greşeala”) sau perechea de fundaşi centrali – nici ei nu se mai ştiu care sunt.

Văd cum AVB face revoluţie la Tottenham şi se împiedică în ultimile minute de al treilea proprietar al lui Moutinho. Care nu a acceptat sumele propuse de Porto (zic cei de la Porto…). Care l-a început a fost de acord cu cele 25 de milioane de euro, pentru ca mai apoi să mai ceară câte 2-3 milioane capac.

Văd un PSG care sparge liniştit 150 de milioane de euro numai vara asta şi face 6 puncte în primele 4 meciuri (cu alde Lorient şi Ajaccio printre adversari).

Îl mai văd şi pe del Piero care alege să meargă în Australia în detrimentul lui Liverpool (Ravanelli zice că a ales FC Sidney pentru “lifestyle” 🙂 ), sau pe Granero ajuns la QPR ca şi Diarra la Anzi!

În timpul ăsta, ManU umple sacul lui Santos cu 38 de milioane de lire pentru Neymar. Neymar a zis pas. Până în 2014.

Greu.

Vicente-Del-Bosque-spain