Fetele, cochetele

0

Ca şi anul trecut, fetele noastre ţin neapărat să strice ordinea pe la US Open şi intră în gaşcă în turul 2.

Prima a fost Sorana care a scos-o pe Liscki (16) după un meci destul mai lung dar nu foarte dificil (46, 62, 62). Turul 2 pentru ea înseamnă întâlnirea cu Tatishvili – eu zic că o vedem pe Sorana în turul 3.

A urmat Gallovits care a trecut mai greu de o elveţiancă mai slabă dar bătăioasă. Abia acum vine greul pentru Edina, Stosur poate nu e foarte bătăioasă dar cu siguranţă e mai bună.

Tenismena noastră favorită a dat ochi cu Benesova. În mod normal, ar fi trebuit să fie o victorie mai lejeră dar acest 75,76 arată tocmai contrariul. Noi credem că Simona Halep de abia s-a încălzit şi sperăm că Petrova va afla asta pe propria piele 🙂

Cadanţu a dat peste o canadiancă cu nume de fost number 1 (Wozniak) şi nu a putut face faţă – 06, 36.

Surpriza mai mare a făcut-o Begu, care a dat de pământ cu fostul număr 1, Caroline Wozniacki, un sec 62, 62 (o cronică foarte bună găsiţi aici). De reţinut că daneza are mari probleme cu genunchiul şi după cum am văzut, nu prea a fost nici măcar pe la 80% din potenţial. Irina are meci mai lejer în turul 2, Soler Espinosa nefiind chiar o tenismenă de calibru.

Din păcate, a şasea româncă, Niculescu s-a cam făcut de baftă cu Morita – 36, 36 – şi asta a fost surpriza neplăcută.

Anul trecut, fetele noastre le scoteau până în turul 2 pe ambele cîştigătoare de Slam din anul respectiv – premieră pentru US Open. Anul ăsta suntem cu 4 fete în turul 2 şi cu şanse măreţe să avem măcar două în turul 3.

Hai fetele!

Irina-Camelia Begu
Irina-Camelia Begu