Prima zi de EURO 2012

2

Şi avem deja cîteva păreri despre combatantele de anul ăsta.

Ruşii au confirmat forma din ultimul timp şi faptul că au devenit o echipă spectaculoasă iar în seara asta au şansa să se califice matematic. Cum Polonia e cam subţire şi – pare, cel puţin – slab pregătită fizic, merg pe mîna lui Dzagoev.

Tot la surprize plăcute îi trec şi pe danezi, care i-au liniştit pe fiţoşii lui Robben fără prea multă bătaie de cap. Şi cum pentru olandezi urmează Germania, mi să nu vedem finalista de WC2010 în charterul de pe 17 iunie.

Altfel, e cam ce ne aşteptam, cu Ucraina dându-şi sufletul să facă impresie frumoasă, cu Spania, Italia, Anglia şi Franţa începând la turaţie minimă (se simt multele meciuri pe care jucătorii lor le au într-un sezon), cu portughezii plângându-şi de milă şi cu nemţii pragmatici.

De remarcat performanţa Angliei care a scos un egal băşit în faţa Franţei jucând în 10 (sau cel puţin aşa ne arată fotografia oficială a meciului 🙂 🙂 ).

E pauza la Wroclaw şi Cehia are deja 2-0 cu autobaza grecilor. Greci care au avut un gol valabil, deşi pseudo-comentatorii de pe TVR Info o ard filosofic cu “fanta de lumină”.

Anglia in 10, Franta v Anglia EURO 2012

Ah, era să uit: Ruşine TVR!