To score or not to score

2

Road to Munich – peste vreo 3 ore vom afla care va fi echipa care va ocupa al doilea vestiar de pe Allianz Arena.

Casele o dau mare (măricică) favorită pe Real. Iar peste tot aud că “ai văzut cum i-au bătut pe Barca? Îi rup pe Bayern!”.

Numai că fraza asta are cel puţin două puncte slabe. Numero 1: Real a bătut Barca nu pentru că au jucat ei “galactic”, ci mai degrabă pentru că Barca e într-o cădere accentuată de formă. Şi numero 2: la fel ca şi în turul de pe Allianz şi meciul de pe Nou Camp, Realul a fost echipa care trebuia să aştepte, să absoarbă presiunea şi să încerce contraatacul. Ceea ce nu prea e cazul diseară. Pentru că diseară trebuie să marcheze. Şi ţinînd cont de faptul că anul ăsta au scăpat fără gol marcat doar în 3 dintre cele 14 meciuri de pe teren propriu, ar cam trebui să marcheze de mai multe ori.

Pentru Bayern e meciul sezonului. După ce Dortmund i-a fript a doua oară la campionat, nu le mai rămâne decît finala de pe Allianz. Joacă mai slab afară dar există un amănunt care schimbă datele problemei: întotdeauna ei au fost favoriţii, cei care trebuiau să marcheze. De data asta ei sunt underdogs şi trebuie să scoată din raniţă contraatacul. Aici, bătăuşii de săptămîna trecută ar trebui să joace un rol important.

Greu meci pentru favorita de serviciu. Poate mai greu decît a fost pentru Barca.

“We defend our ideas and we know what we want to do and how to do it. I also know what Bayern want to do. If they don’t score, they will be out. I think they will score,” — Mourinho.

“Madrid need to score but we know we are also capable of doing so at any moment.” — Heynckes

gomez-bayern-munich-winner-real-madrid
foto de pe mirror.co.uk