Hai cu găleata de miştouri

2

După eşecul grandios al Realului în faţa mai desconsideratului Bayern, parcă s-a revărsat găleata cu miştouri pe madrileni. De la ratarea gelatului pînă la zmeul lui Ramos, nimic nu a rămas netaxat de către fanii/simpatizanţii de moment ai nemţilor. Dar aşa e viaţa, numai cine nu participă nu are posibilitatea de a fi luat la mişto 🙂

Meciul a fost excelent în primele 45 de minute şi relativ anost în restul de 45 + 30.

Deschiderea i-a aparţinut lui Mourinho care a şi urcat la 2-0 destul de repede şi germanii păreau cam debusolaţi. De altfel, tipul de joc practicat de ambele echipe a fost unul liber, fără prea multe idei tactice, genul “dă-o în faţă s-o băgăm în aţe”. Două erori ale nemţilor au făcut ca 1. Alaba (lăsat 1 la 1 cu Di Maria) să facă penalty şi 2. Lahm să fie pus în situaţia de a alege între Ronaldo şi Marcelo pentru că Robben se plimba pe partea cealaltă de teren.

După, Bayern a avut noroc că pe teren a intrat Kroos şi nu Muller. Un joc foarte bun în restul primei reprize (29 de pase, 97% bune – Daniel – nu se dau trofee pentru aşa ceva dar se poate marca gol), mai mereu era omul în plus la mijloc aşa că, pînă la urmă (pauză), Bayern a reuşit să marcheze.

Cum la pauză ambele echipe au intrat în acelaşi vestiar şi au avut parte de acelaşi discurs tactic (“staţi calmi, totul pe contraatac – dacă iese, bine, dacă nu, nu!”) repriza a doua a fost una calmă, fără nerv. De remarcat doar ratarea lui Gomez, care ar fi închis meciul. Prelungirile la fel, despre penalty-uri e plin netul de poze şi miştouri care mai de care mai haioase.

Cîteva puncte:

– meci slab făcut de aripile lui Bayern. Am văzut undeva o statistică şi Ribery avea doar un singur dribling reuşit. Plus, nici unul dintre ei nu vrut/reuşit să întindă apărarea lui Real de-a latul terenului.

– Mourinho a fost temător în abordare deşi la 2-0 ar fi avut de unde să rişte.

– Bayern a cîştigat şi posesia (55%) dar şi raportul faulturilor (12-27), zdrobitor aş zice. Mare baftă a avut Gustavo cu înţelegătorul Kassai!

– m-a mirat – la început – apetitul lui Ronaldo. Totuşi, pînă la final, portughezul nu m-a dezamăgit. E mare cu ăia mici şi mic cu ăia mari. De altfel, la cîrciuma la care am văzut meciul, am avut acelaşi gînd cu barmanul: “ăsta ratează!” 🙂 🙂

Bayern vs Chelsea!

Mourinho dezamagit de ai lui