Ca după Australian Open 2012

0

– Horia Tecău a spart gheaţa şi a luat primul titlu de Grand Slam. La dublu mixt, spre scîrba (şi probabil invidia) lui Ilie Năstase. Pe undeva îl înţeleg pe Năstase, dublul mixt în care “joacă” acum e patetic.

– L-am văzut pe Tecău atît la aeroport cît şi la o emisiune. E dovada că un sportiv poate fi coerent, modest, cu un dicţionar ceva mai vast de 10 cuvinte şi – mai ales! – ştie să vorbească limba română corect.

– După semifinala de dublu masculin şi titlul la dublu mixt, Tecău a urcat pe 8 mondial. Eu zic că anul ăsta mai prinde un turneu de mare şlem!

– Nole vs Nadal – finala de 6 ore – a fost încheierea perfectă pentru turneul ăsta, fiind cea mai lungă finală de Australian Open.

– Nadal rămîne cu un regret imens. 4-2 / 30-15 în decisiv şi Nole scăpînd racheta din mînă – în momentul ăla cred că s-a văzut campion. Muy temprano, mi amigo. Să mai spunem că e a treia finală consecutivă de Grand Slam pierdută la Djokovic?

– La 30 de ani, Federer râmîne cel mai tehnic jucător din circuit. Şi atît cît îl ţine fizicul, e cel puţin de semifinală. După mine, Fedex vs  Nadal a fost cel mai frumos meci.

– Şi un fapt previzibil: locul_1_fara_niciun_turneu_de_Grand_Slam_cîştigat şi-a schimbat antrenorul.

O galerie foto de la Australian Open 2012.

Foto luate de pe http://www.australianopen.com.