Two down, six to go

5

Nici bine nu a început Australian Open 2012 că legiunea de români a şi fost decimată.

Hănescu continuă traseul lui de “primul tur… hai maxim al doilea” şi pierde lamentabil la unul care de abia a prins suta în clasament. Şi cînd zic lamentabil mă gîndesc la cele 5 (cinci!!!) game-uri făcute de el în 3 (trei!) seturi. Am zis eu că nu ar trebui să joace mai mult de 3 seturi dar nu la asta m-am referit!

Surpriza neplăcută vine însă de la tenismena noastră favorită care eşuează în faţa unei argentinience venite din calificări. După un prim set de uitat (16) Simonica s-a recules în al doilea (63) şi părea că va termina în forţă meciul (31 în setul 3). Numai că pe final s-a tăiat (ca maionezele pe care le mai fac eu) şi a încheiat chiar la prima minge de meci.

În rest, avem aşa:

– la fete am văzut că Safarova a ieşit la o americancă, Penetta s-a făcut de baftă cu o rusoaică, Laura Robson nu i-a făcut faţă lui Jankovic. Restul de favorite au mers la pas (Radwanska a avut ceva probleme dar nimic important)

– la băieţi: Tomic l-a scos pe Verdasco în 5 seturi, Dolgopolov (posibilul adversar al lui Hăne) a cîştigat foarte greu la un localnic, Monaco a ieşit şi el la Kohlschreiber, Karlovic l-a distrus pe Melzer, iar un slovac necunoscut l-a trimis acasă pe bătrînul Ljubicic. Probabil v-a lua bilet împreună cu Davydenko scos şi el de Cipolla, în 5 seturi.

Niculescu joacă acum cu Cornet aşa că ţinem pumnii!

La noapte intră şi Sorana Cârstea cu Samantha Stosur, Dulgheru cu Zvonareva, Begu cu Navarro şi Cadanţu cu Vinci.

Hai fetele!!!

Simona Halep Australian Open 2012
(Photo by Robert Cianflone/Getty Images)