Avem treabă: începe Australian Open 2012

0

La noapte se dă drumul la primul mare turneu de tenis al anului ăsta.

Australian Open 2012 începe în formulă completă – nimeni dintre cei ce contează cu adevărat nu lipseşte. Şi, dacă e să ne luăm după declaraţii, cam toţi şi-au rezolvat problemele medicale.

Ar trebui să fie dur pentru Nole pentru că Murray crede că poate sparge gheaţa aici, Fedex “e gata pentru a face istorie” iar Nadal nu uită că anul trecut era să facă “Rafa Slam”. Om vedea, eu zic că sîrbul e “die hard II”.

La fete nu e aşa de complicat aşa că mă îndoiesc că numarul_1_mondial_fără_vreun_mare_turneu_cîştigat va face ceva mai acătării de data asta. Tot o Clijsters, o Kvitova, un Williams sau o Azarenka văd prin finală.

România aliniază o garnitură de tipul 6 + 1 + 1.

Sorana Cârstea, Alexandra Dulgheru, Monica Niculescu, Simona Halep, Irina Begu şi Alexandra Cadanţu sunt fetele noastre de pe tabloul principal. Dacă tenismena noastră favorită – Simona Halep – a luat o argentiniancă din calificări (după ar trebui să dea de radwanska – greu, greu), iar Niculescu a dat de Cornet (peste două meciuri ar trebui să se vadă cu nr. 1) celelalte fete nu au avut baftă la tragerea la sorţi. Begu a dat peste axa Navarro – Kvitova (şanse mici să o vedem în turul 3), Dulgheru o vede pe Zvonareva din prima, Cadanţu pe Roberta Vinci, iar cea mai mediatizată tenismenă româncă – draga de ea, Sorana Cîrstea – a dat peste Samantha Stosur.

La băieţi, Hănescu a dat peste Kamke (locul 95) şi teoretic nu ar trebui să joace mai mult de 3 seturi. După, devine mai greu, vine Dolgopolov.

La dublu-băieţi îl avem pe Tecău. De la el şi Lindstedt aştept măcar un sfert de finală – în semifinale oricum ar da de Bryani.

Eu ţin pumnii Anei Ivanovic – şi da, da, ştiu că nu o să-i ţin foarte mult timp 🙂

anna_ivanovic_australian_open_2012

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.