Minuta de EPL

0

– Sîmbătă am avut Merseyside derby: Everton vs Liverpool 0-2, un meci făcut praf de “amicul” Atkinson care a văzut fault de “roşu” la ce se vede în fotografie. Eu nu prea îl înţeleg. De obicei trăgea cu “the Blues”, nu? Per total, am rămas cu impresia că dacă se juca 11 la 11 Everton ar fi cîştigat.

City a măcinat în gol o repriză la Blackburn pentru ca după pauză să bombeze 4 bucăţi întru liniştea lui Mancini şi a şeicilor. Vecina de oraş a făcut un meci mizerabil cu noua promovată Norwich şi doar “capul” lui Anderson şi inspiraţia lui Welbeck au adus liniştea. De remarcat: după intrarea lui Rio au apărut cele mai mari ocazii ale lui Norwich iar faţa lui Ferguson (şi mai ales faptul că nu s-a bucurat deloc) după marcarea celui de al doilea gol e priceless!

– Newcastle continuă seria de meciuri fără înfrîngeri (2-1 la Wolves) şi s-a cocoţat pe 4 în coasta lui Chelsea.

– Chelsea a mai bătut un cui la Bolton. 6 înfrîngeri din 7 meciuri şi Wanderers e favorită clară să coboare în Championship.

–  North London Derby a fost a hell of a game! Tottenham au fost – pentru prima dată în istorie – favoriţi la pariuri şi s-au achitat de sarcină. 2-1 cu băieţii lui Arsene, un 2-1 obţinut şi cu ajutorul nepreţuit al lui Szczęsny dar per total meritat. 7 puncte, locul 15 şi Arsene nu mai e pe aceeaşi lungime de undă cu suporterii. Şi nici cu şefii lui Arsenal. Iar în ochii lui Clive Allen e un “two bob” – reacţie la faptul că Wenger a refuzat să dea mîna cu el şi erau cît pe ce să se încaiere. “Oi get ‘ere you Two Bob!”

jack_rodwell_was_sent_off_in_the_merseyside_derby_for_this
foto: sport.yahoo.com