Gata, fetele! Ne pregătim de Sărbători!

0

Kvitova şi-a adjudecat şi ultimul mare turneu din WTA Tour, plus un 1.75 milioane USD, cadou de Crăciun.

Şi cu turneul ăsta s-a cam terminat şi 2011 pentru tenisul feminin – mai urmează un Bali în 8 dar e peanuts (600.000 USD) pe lîngă ce a fost la Istanbul.

Ce am avut:

– un an care a stat din nou sub semnul “locul I, locul I dar nici măcar un turneu de grand slam nu cîştigăm şi noi?“. Wozniacki reuşeşte din nou să se păstreze pe prima poziţie fără să fi prins măcar o finală de Grand Slam, darămite să mai cîştige vreuna.

Kvitova face anul vieţii urcînd de pe 34 (decembrie 2010) pînă pe 2. Şase turnee cîştigate anul ăsta, printre care un Wimbledon şi turneul campioanelor de la Istanbul. Wozniacki, mai eşti cu noi?

Masha revine încet pe acolo, pe sus. De pe 18 pînă pe 4 şi ar fi fost mai sus dacă nu se accidenta la ultimul turneu.

Azarenka urcă şi ea de pe 10 pe 3, Na Li vine şi ea de pe 11 pînă pe 5.

– din păcate ne menţinem doar cu una de-a noastră în Top 30. Monica Niculescu vine de pe 83 pînă pe 29, ceea ce e o adevărată performanţă!

Irina-Camelia Begu se înscrie şi ea în categoria rachetă, cu un salt de pe 214 pînă pe 40. Bate la porţile top 30 de se aude pînă sus la S. Williams.

– Tenismena noastră favorită, Simona Halep, a avut un an bunicel cu un salt de pe 81 pînă pe 52. Se putea mai bine şi noi suntem siguri că la anul o să o vedem penetrînd Top 30 :).

Sorana Cîrstea (de pe 95 pe 61 – dacă se ocupa mai mult de tenis şi mai puţin de clipuri poate intra în primele 50!), Alexandra Dulgheru (în cădere liberă de pe 29 pînă pe 70!) şi Alexandra Cadantu (salt de pe 378 pînă pe 97) completează sextetul româncelor de Top 100.

Game, set şi meci!

simona halep finalista maroc
Simona Halep, finalista tuneului de la Fes, Maroc