Profit la Manchester United

0

După un an de pierderi, Manchester United a revenit pe plus cu un 110 milioane de lire profit operaţional pe iulie 2010 – iunie 2011. Jumate se duc pe datorii, se mai scad diverse dar pînă la urmă se ajunge la un aprovimativ +30 de milioane de lire net.

O informaţie care vine la momentul oportun dacă ţinem cont de preconizata listare pe bursa din Singapore, operaţiune ce se va întîmpla pe la mijlocul lui octombrie. Modalitatea prin care se va face vînzarea unui pachet minoritar de acţiuni, IPO (initial public offering), va permite direcţionarea banilor obţinuţi spre plata datoriilor lui United şi extinderea operaţiunilor comerciale în Asia. Asta dacă e să credem surse apropiate proprietarilor. Dacă e să îi ascultăm pe oponenţi, majoritatea banilor se vor duce spre compania-mamă (Red Football Joint Venture) – pentru a acoperi datoriile de acolo – companie deţinută de familia Glazer.

One way or another, se pare că suma ţintită de United e în jurul a 600 de milioane de lire pentru aproximativ 30% din acţiuni. Ceea ce ar duce evaluarea clubului pe undeva pe la 2 miliarde de lire, aproape dublu de momentul în care Glazer a preluat-o.

Multe informaţii contradictorii – se vorbeşte chiar de o “cosmetizare” voită a cifrelor pentru a da un impuls final posibililor investitori -, mulţi oameni nu au încredere în businessul făcut de american, cert e că alegerea “Singapore” e de maxim efect. La Londra nu ar fi luat în veci 600 de milioane!

Manchester United 19 champions

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.