Încă un competitor pentru șefia FIFA

0

De la Kuala Lumpur, Bin Hammam a anunțat astăzi că va candida la președinția FIFA, în iunie.

“Today after careful study, consultation and consideration, armed with my love and passion for football, believing that our game is about fair competition, I have decided to contest,” zise șeful fotbalului din Asia.

Estimîndu-și șansele la un 50/50, Bin Hammam a indicat și zonele de la care se așteaptă să fie susținut: “I hope that Asia is going to be united behind me, but also the other confederations where I enjoy a lot of friendship and relationships.”

Mohamed Bin Hammam candideaza la presedintia FIFA

De asemenea, unul dintre punctele forte ale programului său este înlocuirea Comitetului Executiv cu un Board of FIFA și mărirea numărului de reprezentanți de la 24 – cît are în prezent CE – la 41. Așa cum arată distribuția locurilor în Board, în viziunea lui Bin Hammam, această schimbare va duce la o diluare a puterii UEFA și a Conmebol (America de Sud) – 8+3 mandate. Astfel, UEFA va avea 12 mandate, Conmebol 4 dar celelalte confederații vor primi un număr dublu de mandate (Africa și Asia vor primi 8, Concacaf 6 și Oceania 2). Din punctul ăsta de vedere … parcă Blatter pare răul cel mai mic 🙂

Pentru a putea candida, Bin Hammam trebuie să fie propus de o federație de fotbal pînă la întîlnirea din iunie. Reamintesc că mai există un al treilea candidat pentru această funcție, Grant Wahl, editor la Sport Illustrated. Din păcate nu știu dacă a gasit o federație care să îl propună în mod oficial. Dar mai este timp pînă în iunie.

Sepp BLATter a fost propus deja de federația din Somalia. Ca idee.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.