Sute de milioane de euro şi financial fair-play

0

“Mesut Ozil+Sami Khedira+Van Der Vaart+Javier Hernandez = Andy Carroll.”

Seară nebună in Anglia. Chelsea plăteşte 50 mil £ pe Torres şi 22 mil £ pe David Luiz. Liverpool bagă şi ea mare cu un 35 mil £ pe Caroll.

107 milioane £ “at a glance” cum ar spune englezul. Cred că la sediul UEFA s-a făcut linişte. Toate reglementările (financial fair-play) care vor intra în vigoare în curînd, toate bunele intenţii pe care Platini & co le au privind însănătoşirea financiară a fotbalului european s-au topit în cîteva ore. Cinic a fost faptul că, doar cu cîteva minute înainte de a semna cu Torres, pe pagina de web a lui Chelsea trona un articol cu titlul Chelsea FC plc becomes cash positive as it prepares for UEFA financial fair play rules”. Yep…

Cît despre Liverpool sunt foarte puţine de zis. Valorifici la maxim “mijlocul fix” reprezentat de Torres şi arunci căciula de bani pe Caroll, un vîrf care are încă de confirmat. La început de sezon era cotat undeva la un 9-10 mil £ (şi asta pentru că suntem în Anglia şi a prins o selecţie la naţională într-un amical), iar la jumătatea sezonului e la cota 35. Rămîne să vedem dacă aportul lui la performanţele echipei va fi unul colosal, aşa cum este suma plătită pentru el. Mă îndoiesc.

Dacă tragem linie avem aşa:

Anglia —  Chelsea ~ 84 m€, Manchester City ~ 32 m€, Aston Villa ~ 30 m€.
Spania — Malaga ~ 11.8m€,  Atletico Madrid ~ 11.6m€,  Sevilla ~ 5.7m€
Italia — Inter ~ 31.9m€, Napoli ~ 6.2m€, Milan ~ 5.5m€

Premier League a ieşit din criză.