O scumpete de finală

0

va fi finala UCL de anul acesta de pe Wembley. UEFA a anunțat prețurile pentru finală și deja și-a atras un potop de citici. 11.000 de bilete vor fi puse în vînzare la prețuri de £300, £225 și £150 la care se adaugă o taxă de administrare de £26 (36 pentru outside Europe). Platini s-a gîndit și la copii, așa că dacă vrei sa vii cu puștiul/puștoaica la meci primești reducere. Mai exact pachetul 1 adult + 1 copil = £338. Preț care conține un discount de 50% la prețul biletului pentru copil!

Alte 50.000 de bilete vor fi rezervate fanilor celor 2 participante. O parte dintre aceste 50.000 vor fi bilete de categoria a IV-a la £106 (80+26).

Haios este faptul că la UEFA’s Women’s Champions League biletul la finala de pe Craven Cottage va fi de £5 :). Dăm legătura directorului de competiții al UEFA (Giorgio Marchetti): “That is a nasty question. I hope you don’t think the men’s final and women’s final have the same target of people. We are not making a profit, we have different targets and objectives for the women’s final.”

Păstrăm legătura cu Marchetti: “This is the market price. Do you think we would have trouble filling Wembley if the prices were higher? You think it would be different? We try to strike a balance between the interest of the supporters and the interest of the event. Why should we price the tickets lower than what we think is a fair level?”


Rămînem la bilete dar trecem la o altă competiție. UEFA a decis și care vor fi prețurile biletelor la EURO 2012. Pleacă de la 30€ – cel mai ieftin bilet la un meci de grupe – și ajunge la 600€ – cel mai scump bilet la finală. Motivația acestor ieftineli? The purchasing power of local citizens has been taken into account when deciding on prices and the cheapest tickets will cost 50% less than at UEFA Euro 2008 in Austria/Switzerland” .

Adevărul e că, la cîți suporteri străini dispuși să facă mii de km în cîteva zile pentru a fi alături de echipa favorită, e mai bine să nu sari calul cu prețurile la bilete. Nu de alta dar la pauză vor deschide porțile doar-doar se mai umple stadionul.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.