Au mai rămas cîteva ore

0

din această perioadă de transferuri şi 2 săptămîni pînă la reluarea Champions League.

Cele 4 din Anglia nu au mişcat semnificativ pe piaţa trensferurilor. Manchester United nu a adus nimic nou (şi e improbabil să apară ceva nou pînă mîine) în schimb l-a împrumutat pe Macheda la Sampdoria. Arsenal, şi ea fără achiziţii, încearcă în ultimele ore să îl aducă pe fundaşul central Gary Cahill iar pentru asta a pregătit 19 mil £. Şanse mici ca afacerea să se facă. Tottenham l-a luat pe Pienaar şi e disperată să mai ia un vîrf. Aseară au ratat să îl ia pe Aguero pentru care au făcut o ofertă de 38,5 mil £. Se mai vorbeşte de Llorente de la Bilbao, Rossi de la Villareal şi Negredo de la Sevilla. La plecări îl avem pe Robbie Keane (WestHam) şi O’Hara la Wolves.


Chelsea se pare că va fi sarea şi piperul acestei ultime zile de transferuri. În căutarea unui vîrf autentic, Ancelotti a făcut o ofertă iniţială de 35 mil £ pentru Torres. Cum Liverpool a zis pas, Chelsea a ridicat miza. 50 mil £ (inclusiv Anelka evaluat la un 8 mil £). Sau 45 mil £ plus Sturridge (jucător de care se interesase Liverpool în decembrie). Deşi pare că şi-a pus colegii în cap, sunt unii care spun că negocierile sunt tripartite şi Torres i-a sfătuit pe cei de la Liverpool să tot negocieze. Pînă cînd va fi bine pentru toată lumea :).

Binomul spaniol a fost extrem de liniştit. Barca l-a luat pe Afellay (prin decembrie) iar lactaticii l-au împrumutat pe Adebayor pînă în vară. Şi dacă Barcelona nu are nevoie imediată de vreun jucător, lui Mourinho i-ar fi prins bine un atacant mai de valoare. 0-1 la Osasuna şi şansele la titlu sunt extrem de mici. Dar dacă Valdano a zis nu… Valencia l-a luat pe Jonas de la Gremio dar e mai mult o promisiune decît o opţiune imediată.

AS Roma încă nu ştie cine va plăti factura la întreţinere aşa că nu a mişcat pe piaţă. Nimic la plecări, nimic la ieşiri. AC Milan şi-a betonat linia de mijloc cu Van Bommel venit gratis de la Bayern, a mai luat un tinerel de la Ajax – Urby Emanuelson – şi l-a adus pe zevzecul de Cassano ca să îi mai dea liber lui Zlatan. Inter a făcut o mişcare interesantă prin aducerea unui atacant în formă, Pazzini de la Sampdoria. Debut în forţă două goluri cu Palermo şi dacă îl mai ţine forma asta Inter poate avea o primăvară interesantă. Au mai venit Ranocchia şi Kharja. Jucători de lot.

În Germania, Schalke l-a dat pe Ivan Rakitic la Sevilla şi l-a înlocuit cu Annan de la Rosenborg. Pe ultima sută l-au adus şi grecul Charisteas. Bayern s-a despărţit de căpitan şi de Demichelis. Dacă e să ne luăm după suporterii nemţilor, echipa va juca mai bine fără ei. La intrări e linişte.

În Franţa nimic notabil. Nici Lyon, nici Marseilles nu au făcut achiziţii importante. Lyon l-a vîndut pe Makoun la Villa pentru 6 mil £. Marseille i-a vrut pe Rami şi Kukuta dar nu s-a concretizat nimic. L-a vîndut definitiv pe Ben Arfa la Newcastle (împrumutat încă din vară).

Celelalte două participante, FC Copenhaga şi Sahtior nu au nimic de prezentat în această iarnă.