Tricoul! Cat e tricoul?

0

Un studiu facut intre 2005 si 2009 de catre PR Marketing arata ca Manchester United si Real Madrid sunt echipele care vand cele mai multe tricouri. Unii pentru Nike (United) si altii pentru Adidas (lactaticii). Ambele echipe au vandut intre 1,2 si 1,5 milioane de tricouri pe an – depinde de vedete/performanta sportiva/turnee prin teritorii virgine.

Asa ca remarca unor puleti de jurnalisti, cum ca lactaticii isi scot parleala cu Ronaldo din tricouri, e inca o dovada de “inalt profesionalism”.

Curios este ca, desi aflata pe primul loc la tricouri, Real nu este cel mai bun vanzator pentru Adidas. Liverpool se afla in aceasta pozitie cand se iau in consideratie toate materialele sportive produse de Adidas cu sigla clubului respectiv. “It is clear that we are Adidas’s highest selling football club – Adidas advised us we were their highest selling club” spuse Ian Ayre, directorul comercial al celor de la Liverpool.

In top 5 pentru Nike ii mai gasim pe Barcelona (1-1,2 mil), Arsenal (0,7-0,9 mil.), Juventus (0,4-0,6 mil) si Inter (0,4-0,6 mil).

La Adidas avem Liverpool (0,7-0,9 mil.), Chelsea (0,7-0,9 mil.), Bayern (0,7-0,9 mil.) si AC Milan (0,4-0,6 mil).