The Chinese connection

0

Se pare ca mutarea chinezeasca pentru achizitionarea Liverpool FC, e mai insurubata decat parea la inceput. Cativa oameni de bine ar baga mana in foc ca in spatele chinezului singurel sta tot poporul. Marele popor chinez. Mai exact Guvernul Chinei care, prin China Investment Corporation (CIC-valoare estimata a activelor: 210 miliarde £), vrea sa preia controlul asupra clubului englez. Incepand de pe 19 iulie, CIC a tot vandut actiuni de la diverse companii, in valoare de 351.4 milioane de £. Coincidenta? Exact aceasta suma este cea datorata de Liverpool in acest moment debitorilor.

Oferta CIC pentru Liverpool: acoperirea datoriile pe care cei doi americani le au la RBS si Barclays Capital fara nici un profit pentru imperialisti. Cealalta oferta – pe care americanii sustin ca o au – e de la un siriano-canadian, care ar pune si ceva deasupra datoriilor. Insa presedintele Consiliului de Administratie de la Liverpool ar negocia doar cu chinezii in acest moment.

Cert este ca daca mutarea se va face, Liverpool va intra intr-o noua era. Si pe o noua piata. Si se vor cam sterge la fund cu topurile in care United si Real se bat in numere de fani in lumea mare. La un miliard de sustinatori, cu carnet de membru!, (sa zicem ca unei mici parti – aia ce sunt peste un miliard – i se va permite sa tina si cu echipe locale) eu zic ca  nu mai au rival. Ce mergeau pana acum tricourile cu Torres, sa vezi de acu’ incolo!

In plus, abia de acum incolo putem spune ca “You’ll never walk alone” capata un sens cu adevarat global! 🙂