Diversitate in unitate

0

Update: RBS zice ca daca board-ul clubului nu va fi de acord cu oferta chinezului, atunci exista posibilitatea ca Liverpool sa intre sub administrare judiciara daca banca va cere returnarea datoriilor. Eu zic ca era americanilor e pe sfarsite. Sa inceapa era chinezeasca!

Desi pana acum americanii detin monopolul patronatului in Premier League, se pare ca in cateva zile se va mai echilibra balanta. Patronii americani ai lui Liverpool au scos de ceva vreme clubul la mezat si in sfarsit e cineva interesat de el.

Kenny Huang, un chinez plin de bani, presedinte al QSL Sports Ltd, a facut o oferta ferma de preluare a actiunilor clubului. Cu 2 ani in urma a spus pas – evaluarea la 650 milioane de lire i s-a parut cam exagerata – insa acum el e cel ce a discutat cu RBS (creditorul principal al celor de la Liverpool, cu aproximativ 240 de milioane de lire). Suma pentru care s-ar face tranzactia e de 350 de milioane de lire – inclusiv datoriile la RBS. Miscarea ar trebui sa fie parafata in cateva zile, astfel ca Liverpool sa poata primi o injectie de capital pentru a-si primeni lotul pana pe 31 august.

Tinand cont de precedenta oferta pe care Hicks si Gillett au avut-o avut pentru Liverpool (500 milioane de lire de la DIC Group) pot zice ca lacomia si prostia* lui Hicks au facut ca acest 350 sa para un business bun de tot.

* – Hicks l-a blocat pe Gillett atunci cand acesta a vrut sa vanda catre arabi, sustinand ca asteapta un moment propice pentru a cumpara el si partea lui Gillett.